Založ si blog

Prečo berú mladí ľudia drogy?

Je určite veľa dôvodov, prečo berú mladí ľudia drogy. Na túto otázku by vedeli odpovedať hlavne narkomani. Možno je to len z rozmaru pre povzbudenie, nemajú čo robiť, chcú byť niečim výnimoční. No často na tom majú svoj podiel aj rodičia. Buď svojim deťom všetko dovolia a všetko im odpúšťajú, alebo sa o nich vôbec nestarajú.

Častokrát začnú mladí ľudia s alkoholom, fajčením a drogami len preto, lebo sa dostanú do zlej spoločnosti. Keď ľudia začínajú piť alkohol, myslia si, že to nie je žiaden problém. Najprv sú to len 1-2 poháriky a napokon dotičný zistí, že si vypestoval celkom slušnú závislosť na alkohole. A presne tak to môže byť aj s fajčením.

S tvrdými drogami je to už o čosi ťažšie. V niektorých prípadoch stačí len jedna dávka a si závislý. Ak sú ľudia závislí,má to niekedy až katastrofálne následky. V častých prípadoch to končí dokonca smrťou. Svojou závislosťou najviac ubližujú samy sebe, ale predovšetkým svojim rodičom, príbuzným, kamarátom či priateľom, jednoducho ubližujú všetkým okolo seba. Drogy by nemal brať nikto z nás, pretože sú veľmi nebezpečné. Nielenže ničia ľudský organizmus, ale pritom aj vážne vplývajú na psychyku človeka.

Našťastie pre človeka sa dá závislosť na drogách liečiť, ale je to veľmi ťažké. Musí sa najprv porozprávať s blízkou osobou, ktorej dôveruje. Tá potom zariadi liečebný pobyt. Ak má závislý človek dosť pevnú vôľu a rozhodol sa s tým navždy skoncovať, môže sa mu to podariť a vylieči sa. Závislosti na rôznych drogách sa dá predísť a to tým, že si v živote vytýčime nejaký celoživotný cieľ a budeme sa snažiť dosiahnúť ho. Nájdeme si kamarátov a zopár priateľov, budeme sa venovať svojim koníčkom, ktoré nás bavia a na drogy nám nezostane žiaden čas. Pretože najlepšia skúsenosť s drogami je žiadna skúsenosť.

Mladí ľudia by si mali konečne uvedomiť, že DROGY ZABÍJAJÚ!!!

 

Čo chce vlastne Boris Kollár? Matovič bude mať čo robiť, aby koalíciu ukočíroval

07.03.2020

Od bytov, nominantov po medvede a zahraničnú politiku Že so stranou Borisa Kollára budú problémy, sa predpokladalo ešte v predvolebnej kampani, keď bol často označovaný za potenciálneho spojenca smeráckej vládnej koalície. Už prvé rokovania novej koalície ukázali, že jeho strana sa svojich cieľov len tak ľahko nevzdá. A začal sa vynárať jeden problém za druhým. Najprv [...]

SaS kritizuje, že VšZP už nemusí hlásiť podpisovanie zmlúv rezortu

06.03.2020

Predstavitelia strany SaS kritizujú rozhodnutie odchádzajúceho premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) povereného riadením Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Pellegrini mal zrušiť príkaz, podľa ktorého mala Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) hlásiť ministerstvu všetky podpísané zmluvy v sume vyššej ako 50.000 eur. Analytici MZ SR vyhodnocovali, či ide o oprávnené [...]

Nebezpečný koronavírus z Číny: Existuje riziko pre Slovensko?

25.01.2020

Vo Francúzsku potvrdili v piatok pred polnocou tretí prípad nákazy novým koronavírusom, ktorým sa v Číne infikovali už stovky ľudí a rozšíril sa aj do iných krajín. Ide o prvé potvrdené prípady v Európe. Prípady ochorení hlásili okrem iného v Thajsku, Japonsku, Južnej Kórei, na Taiwane a v USA, kde v piatok potvrdili 60-ročnú ženu ako druhú pacientku na území [...]

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

Patrik Hazucha

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 34985x
Priemerná čítanosť článkov: 2915x

Autor blogu

Kategórie